Crido CappuccINNO: Ulga B+R na nowych zasadach

21 listopada 2017

Rośnie atrakcyjność ulgi B+R jako instrumentu wspierającego działalność innowacyjną. 9 listopada 2017 r. Sejm uchwalił tzw. dużą ustawę o innowacyjności. Nowe przepisy umożliwią przedsiębiorcom dodatkowe odliczenia od podstawy opodatkowania w wysokości 100% poniesionych kosztów kwalifikowanych oraz 150% dla firm mających status Centrów badawczo-rozwojowych. Dla porównania w 2017 r. przedsiębiorcy korzystający z ulgi na działalność badawczo-rozwojową mogą odliczyć tylko od 30% do 50% kwalifikujących się kosztów.

Dlatego też warto przygotować firmę do efektywnego wdrożenia ulgi. O tym, jak to zrobić będziemy rozmawiać podczas kolejnego spotkania z cyku Crido CappuccINNO, które odbędzie się 21 listopada br. w Restauracji Casa Pablo (ul. Grzybowska 5a) w Warszawie, w godz. 9.00-11.00. Rejestracja i śniadanie rozpoczną się o godz. 8.30. Prezentację poprowadzą Łukasz Kościjańczuk, Senior Manager w dziale doradztwa biznesowego i zarządzania innowacjami oraz Kamil Skomorowski, Manager w dziale doradztwa podatkowego.

W trakcie spotkania przedstawimy m.in.:

  • zasady korzystania z ulgi B+R, w tym poziomy odliczeń oraz katalog kosztów kwalifikowanych,
  • proponowane zmiany w zasadach korzystania z ulgi B+R od 2018 r.,
  • najciekawsze interpretacje organów skarbowych dotyczące ulgi B+R,
  • najlepsze praktyki w zakresie wdrożenia ulgi B+R w firmie,
  • możliwości łączenia ulgi B+R z innymi instrumentami wspierającymi prowadzenie działalności badawczo-rozwojowej.

Spotkanie skierowane jest do członków zarządu spółek, dyrektorów finansowych, dyrektorów rozwoju, dyrektorów ds. innowacji, a także głównych księgowych.

Liczba miejsc jest ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń. Prosimy o zgłaszanie maksymalnie dwóch osób z firmy. W celu potwierdzenia obecności w spotkaniu prosimy o kontakt z Martą Rumak: marta.rumak@taxand.pl, (22) 324 56 77 do 17 listopada br.

Serdecznie zapraszamy!

Grzybowska Park

Crido Taxand Sp. z o.o.

ul. Grzybowska 5A
00-132 Warszawa

 

Wyślij e-mail